De Kameel als Totemdier

Wat is een totemdier?

Aan het ene dier ben je verwant en van het andere dier kan je veel leren. Totemdieren komen in je leven maar zij kunnen ook weer gaan om plaats te maken voor anderen, al naar gelang de fase waarin je zit in je leven.
    Er zijn verschillende manieren om erachter te komen wat je totemdier is.

In het Westen is de kameel als totemdier niet erg bekend, maar bij de Indianen van Noord-Amerika wel.

De Kameel is het symbool voor:

• het vermogen om de waarde van water als levenskracht te kunnen verstaan.
    • Het vermogen om de lasten die wij dragen te transformeren.
    • Het verstaan van de grootte van het universum
    • En het vermogen om zich aan de wisselende tijden te kunnen aanpassen

Bij het opduiken van een kameel kun je verwachten iets ongewoons te zien.

Thema: aanvulling en survival

De Kameel is een uniek schepsel dat respect afdwingt. Zijn lange, dunne benen, zijn bult(en) op zijn rug en de grote peilloze ogen geven hem een ongewoon uiterlijk. De bult(en) van de kameel heeft maar één doel. Het slaat vet op. Als voedsel schaars is dan kan hij teren op deze voorraad. Kamelen kunnen ook water fabriceren door oxidatie van dit vet….

Bult-slaat-vet-op-kameel-als-totemdier-2   Bult-slaat-vet-op-kameel-als-totemdier

Kamelen zijn meesters in overleving en hebben het onderwijzen van inventiviteit in zich. Zij kunnen ons laten zien hoe wij het beste om kunnen gaan met om het even welke hulpbronnen we hebben.

Kamelen hebben dubbele rijen beschermende oogwimpers wat hun ogen beschermt tegen de woestijnwind. Dit en de behaarde ooropeningen en het vermogen om hun neusvleugels te sluiten maken het voor de kameel mogelijk om te leven in harde omstandigheden. Dit symboliseert hun vermogen om helder te zien, te horen en te ruiken zonder afgeleid te worden door invloeden van buitenaf.
    De kameel helpt ons om te ontwaken in onze intuïtieve vermogens door ons te laten zien hoe je gecentreerd kunt blijven in elke situatie.

Behaarde-ooropeningen-kameel-als-totemdier  Neusvleugels-kameel-als-totemdier  Dubbele-rijen-oogwimpers-kameel-als-totemdier

Alhoewel de kameel volgzaam is als hij juist behandeld wordt, is de kameel ook berucht om zijn woede aanvallen als hij onjuist wordt behandeld.
    Zij eisen respect en zullen dat krijgen. Hun krachtige benen kunnen gevaarlijk trappen en hun kaken kunnen zij ook inzetten.
    Symbolisch herinneren deze acties ons eraan om alle levensvormen te eren en om iedereen en alles eerlijk te behandelen.

Ranke-benen-kameel-als-totemdier-3  Ranke-benen-kameel-als-totemdier-4

De goud oranje kleur van de kameel heeft ook een betekenis. Het is de kleur van vitaliteit en wordt sinds lang geassocieerd met het emotionele chakra van de Aarde en haar menselijke bewoners. Het kan emotionele disharmonie transformeren, zuiveren en genezen.
    De gouden gloed staat voor de kleur van (gedaante)verandering.

Mensen met de Kameel als totemdier:
    Mensen met de Kameel als totemdier hebben het vermogen om positief te blijven onder de moeilijkste tijden en in moeilijke ervaringen. Hun filosofie is altijd ‘het glas is halfvol’, ‘blijf positief en alles zal op z’n plek vallen’.
    Kamelen mensen kunnen het onmogelijke volbrengen en zij tolereren geen onrecht van wat voor soort dan ook. Als zij hun evenwichtige bewustzijn behouden en hun temperament in bedwang houden dan kunnen zij zichzelf overtreffen in elke carrière of aktiviteit wat gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid in zich verenigd.

Kamelen mensen hebben ongewone slaapgewoonten, slapen zelden de nacht door en halen veel uit opwekkende dutjes tussendoor.
    Af en toe vasten om de toxines uit het lichaam te verwijderen is heilzaam voor deze mensen met dit totem.

De kameel is sterk, krachtig en indrukwekkend. Hij is gefocust en vastberaden. Als dit jouw totem is, verwacht dan niet dat hij je zachtjes port in de goede richting. De Kameel zal je in de duisternis duwen en hij eist dat je je innerlijke bronnen gebruikt om te overleven, te groeien en te ontwaken.

Sleutelbegrippen:

• Ontwaken van intuïtie en van helderziende en helderhorende gaven
    • Kracht om zware lasten te dragen – zware taken in het leven tot een goed einde te brengen
    • Energieke en krachtige mensen die alles voor elkaar kunnen krijgen wat ze willen
    • Sterke gedachtenkracht en bron van inspiratie voor anderen
    • Sterke uitstraling van positieve energie

Bronst 2 TF