Muur Naqb Shahien

Naqb Shahien

Naqb Shahien is een zeepas langs de kustlijn ten noorden van Dahab.

Hier worden veel korte kamelenritjes gehouden. Deze zeepas verbindt de beroemde duikersplek Blue Hole met zijn restaurantjes verder noordelijk de kustlijn op en behoort tot een National Park.

Nadat er jonge kameeltjes en zelfs volwassenen kamelen op deze pas de zee ingestort zijn met dodelijke afloop, heeft de stichting een muur laten bouwen voor de veiligheid van alle kamelen en bedoeïenen die hier werken.

De muur is gebouwd met de keien van de bergen zelf en gaat volledig op in het landschap, hij is zo’n 20 meter lang en behoorlijk dik.

Het was moeilijk bouwen omdat de muur op een pas is gelegen. De muur heeft 595 euro gekost.

Naqb Shahien is een afgerond project

Hoe het was                                                       Hoe het nu is

Shahien-hoe het was  Shahien-de-muur2

Close ups van de muur