Welke kamelen werden  in de zomer van 2008 ondersteund met voer?

Acht kamelen werden ondersteund met de helft van het voer wat zij per maand eten, geleverd in voer.

Hier zijn ze:

De Jonge Witte van weduwe Latifa

Dit is een jonge, witte mannetjeskameel. Gedurende heel 2007 stond hij graatmager op zijn plekje. Navraag leerde dat hij hoort bij een weduwe met weinig middelen van bestaan. Opzet van de voerondersteuning is dat deze kameel sterk genoeg wordt zodat hij voor haar kan werken.

Ervoor: januari 2008                         Erna: december 2008

De-jonge-witte-v-latifa-jan-08-1  De-jonge-witte-dec-08-3

De voerondersteuning is geslaagd, De Jonge Witte is nu veel gevraagde werkende kameel. Er hoeft niet meer ondersteund te worden met voer.

Hilwèn van Ayyid

Ayyid is de oudste zoon, door chronische gezondheidsproblemen van zijn vader is hij daardoor de enigste kostwinner van het gezin. Ayyid is een veelgevraagd gids voor woestijntochten, daarnaast gaat hij met een geleende pick-up alle duikcentra in Dahab af, op zoek naar werk voor het vervoeren van zuurstoftanks naar diverse duikplekken. Hierdoor heeft Ayyid aan een jong neefje gevraagd of hij met Hilwèn op zoek wilde gaan naar dagritjes. Echter, doordat jonge kinderen, ondanks instructies van de eigenaar, niet goed opletten heeft Hilwèn een grote zadelwond gekregen wat maar moeilijk dicht wil gaan.

De opzet van de voerondersteuning is rust voor Hilwèn zodat de zadelwond kan genezen.

Hilwein-v-ayyid-zadelwond-apr-08  Hilwein-v-ayyid-zadelwond-2-apr-08

Winter 2008/voorjaar 2009:

Hilwèn is naast zijn zadelwond ziek geworden, waarop Ayyid besloten heeft om Hilwèn te verkopen aan een goed persoon die daarnaast ook veel meer financiële ruimte heeft om Hilwèn te onderhouden. Hilwèn hoort nu bij Mohamed Huspitèn, na drie weken bij deze man is Hilwèn zienderogen opgeknapt!

Hilwen nwe eigenaar 1

Eiyde van Humied

Eiyde is een jong meisjes kameel, geboren in mei 2007. Haar eigenaar Humied, is een oudere bedoeïen. Deze familie heeft geen ander middel van bestaan dan hun kamelen. Ze bezitten geen pick-up, geen eigen erf of grond en zijn dus afhankelijk van hun kamelen. Met hun volwassen kamelen redden zij het amper. Niet alleen hun situatie komt in aanmerking, ook wil de stichting het voortbestaan van vrouwtjes kamelen en hun jongen steunen.

Eiyde-dec-08

Khamies van de familie Aliyèn

Khamies is een jong mannetjes kameel die nog in rijtraining is. Kamelen die nog in training zijn brengen nagenoeg nog geen inkomsten. De stichting steunt de kennis van het trainen van kamelen in plaats van wat nu tegenwoordig gebeurt: een kameel kopen bij de handelaar met kamelen uit Sudan.

Khamies 1

Shaile van Musa en Mahmud

Eind dec '07 reed de stichting samen met Musa en Aliyèn langs valleien toen zij een kameel alleen en in nood zagen, zij zat verstrikt in een touw aan een boom. Het bleek een vrouwtjes kameel te zijn. Na rondbellen hebben Musa en zijn broer Mahmud geld bij elkaar gelegd en haar overgekocht van haar eigenaar. Haar naam werd Shaile. Zij is nu zwanger en wordt daarom 's zomers met voer ondersteund door de stichting.

Shaile-en-nora 08  Shaile-zwanger-en-musa-08

Hilwèn de IIe

Hilwèn de IIe komt uit Sudan en heeft de harde 40-dagen weg van Sudan naar Egypte doorstaan. Hij was door handelaren volgepompt met zout, dan zwelt een kameel op wat goed is voor de verkoop want dan ogen ze weldoorvoed. Als het zout is uitgewerkt is goed te zien hoe een kameel er werkelijk aan toe is. Hilwèn de IIe is erg apathisch en heeft een nieuwe onverschillige eigenaar getroffen in de Sinaï. De stichting heeft toch besloten om hem de zomer van 2008 te ondersteunen met voer, om misbruik van de doelstellingen van de stichting te voorkomen wordt de voerondersteuning incognito gedaan.

2009: Na wormenkuren bleef Hilwèn de IIe mager en zwak, de eigenaar heeft Hilwèn van de hand gedaan.

2010: Het goede nieuws is dat deze man, onder druk van zijn gemeenschap,  tot op heden geen kamelen meer heeft, maar het houdt bij zijn werk in een cafetaria.

Hilwen de 2e portret  Hilwen-de 2e

Marzuk van Mahmud

Marzuk is een grappige kameel, hij blijft echter maar mager, zijn eigenaar geeft hem ook meer en vaker eten dan aan zijn andere kamelen. De stichting besluit om deze jonge man mee te helpen met voer.

Marzuk portret

Saïde van Mohammed

Saïde is een jonge vrouwtjes kameel, zij heeft begin 2007 haar eerste jong verloren. Saïde heeft m.n. 's winters een hoest. Zij is nu weer zwanger en wordt, ook door haar zwakke gezondheid, ondersteund met voer. Ook haar mensen komen in aanmerking; het zijn zorgzame mensen voor hun dieren.

Portret Saide