Dit jaar doet de Stichting veel aan voerondersteuning omdat het toerisme, sinds de Revolutie begin dit jaar, bijna volledig is ingestort en dat terwijl er in de Sinaï niks aan de hand was en is. Sterker nog, 2011 is voor de Sinaï een gedenkwaardig jaar omdat grote delen van de Woestijn sinds 30 jaar in grote bloei stonden. 21 vrouwtjeskamelen en 8 jongen konden daarom dan ook het afgelopen voorjaar  maanden in alle vrijheid bevallen, opgroeien en grazen. Op de website van DesertJoy bij Nieuws  onder Stille Uitbundigheid staan enkele prachtige foto-impressies van de bloei en de pasgeboren kameeltjes. www.desertjoy.nl

• Vanaf februari 2011 steunt de stichting hengsten die niet naar de bloei konden met voer
  • Vanaf mei ondersteunt de stichting ook vrouwtjes kamelen met hun jongen die  thuis zijn gekomen na de bloei.
  • Naast het instorten van het toerisme, waardoor er dus geen werk is, is ook de inflatie gigantisch geworden sinds het begin van de Revolutie.

Zo was een baal van 50 kilo energievoer eindelijk weer gestabiliseerd op 70 à 85 egyptische pond, maar na de revolutie is deze gestegen naar 140 egyptische pond.
In totaal worden dit jaar, met grote dank aan alle donateurs, 20 kamelen en jongen ondersteund met voer. Hier onder zie je hun fotootjes.

Ataiyqe en haar jong van Awèd

Ataiyqe 2011 Ataiyqe en jong 2011

Saïde is 20 januari 2011 bevallen van een meisje, Jiddu'a. De eerste borelinge van 2011. Van alle 8 jongen die geboren zijn dit jaar is Jiddu'a het mooiste en sterkste jong. Een opsteker, want Saïde heeft al 2 jongen verloren, allebei meisjes.

Op de foto rechts: Mabruka en Marzuka. Het gaat erg goed met Marzuka, zij wordt in maart 2012 alweer 3 jaar, moeder Mabruka is zwanger.

Links: Saïde & Jiddu'a van Aliyèn en rechts: Mabruka en Marzuka van Subaih

Saide en Djiddua 2011 Mabruka en Marzuka 2011

Shaile van Musa en Mahmud is begin maart '11 bevallen van een jongetje Zar'aan, haar dochtertje Aweida wordt alweer 2,5 jaar. Het gaat erg goed met ze.

Links: de hengst Rimèn en rechts: Leimun, beiden van Subaih

Rimen 2011 Leimun 2011 1

Links Khamies & rechts Sagar, beiden van twee verschillende eigenaren

Khamies 2011 Sagar 2011

Ghayyadh, een jong mannetjes kameel wordt ook ondersteund met voer, er is echter nog geen foto van hem. Ghayyadh hoorde eerst bij Aliyèn, maar doordat de hengst Marfush van weduwe Rashda later dit jaar is overleden door ouderdom hoort Ghayyadh nu bij weduwe Rashda.
Marfush wordt deze zomer ook ondersteund.

Daarnaast worden ook de hengsten Tunesie en Shailèn & Mabruk (van Silmèn) ondersteund.

Hieronder: De hengst Abu Ghasi van Musa wordt ook ondersteund.

Mabruk 2011