Aliyèn Faraj Ataiyiq
  2. Musa Humied Mubarak
  3. Subaih Mubarak
  4. Hadj Faraj Ataiyiq

Aliyèn Faraj Ataiyiq (1957)

Muzayni bedoeïen van de Hedai-clan, werkt al 35 jaar met kamelen.

Hij heeft een natuurlijk leiderschap en overwicht en een grote kennis van kamelen, m.n. over symptomen en de bijbehorende drukpunten daarbij.

Aliyèn is geboren in de Sinaï woestijn en heeft zijn hele leven rondgetrokken met hun kuddes door de Sinaï woestijn. Hij is een gepassioneerd Woestijn & Kamelen man.

Tegenwoordig woont hij in Dahab met zijn kamelen en is hij de directe buurman van Stichting Dalèl in Dahab. Aliyèn neemt de plek in van zijn overleden vader, die alom bekend stond onder de bedoeïenen als ‘de kamelendokter’.

Nu komen bedoeïenen naar hem toe voor hulp bij zieke kamelen, samen met de stichting gaat hij dan op pad. Aliyèn behandelt - voorzover het in zijn vermogen ligt - en de stichting observeert en noteert om alles in kaart te brengen, ook voor het samenwerkingsverband met de NL veearts, Peter Klaver.

Aliyèn is alom gerespecteerd om zijn kennis van Kamelen en om zijn kennis over de Woestijn.

Portret-Aliyen-Faraj-Ataiyiq-4 Aliyen onderzoek staand 1