Musa Humied Mubarak
  2. Musa Humied Mubarak
  3. Subaih Mubarak
  4. Hadj Faraj Ataiyiq

Musa Humied Mubarak (1978)

Muzayni bedoeïen van de Masaga’a-clan, is geboren in de woestijn, hij is gedeeltelijk opgegroeid in de woestijn met hun kudde kamelen.

Zijn rol en zijn kwaliteiten:

Musa is ondernemend en goed bij calamiteiten. Hij heeft een grote kennis van de bedoeïenen gemeenschap, is goed in traceren en geeft de stichting raad over situaties van families cq eigenaren van kamelen.

Daarnaast, ook niet onbelangrijk, regelt Musa samen met de stichting de voerondersteuning & het voer voor de adoptiekamelen: hij legt de contacten met de voerleveranciers uit het vasteland van Egypte en bespaart de stichting een hoop geld door zijn onderhandelingen over de prijzen.

Musa staat open voor veranderingen t.a.v. verzorging van en omgang met kamelen door het veranderende leven, daarnaast is hij gretig in het leren van de kennis die nog leeft bij oude(re) bedoeïenen, zoals Aliyèn en Subaih, t.a.v. behandeling van kamelen.

De stichting heeft een stuk grond buiten Dahab op het oog, in totaal 4000 m2, 1000m2 daarvan is van Musa die hij gratis ter beschikking stelt aan de doelstellingen van de stichting.

Musa woont samen met zijn gezin en kamelen in Dahab.

Portret musa w